Hvem kan hjælpes?


Story of Birgita


Ægdonation kan ofte være den bedste måde at afhjælpe infertilitet. Det bliver ofte benyttet, når andre behandlinger – f.eks. IVF – har været forsøgt forgæves. Dette betyder, at det stadig er muligt at blive mor ved hjælp af ægdonation, selv om dine egne æg ikke kan benyttes til at skabe en graviditet. Vi har stor erfaring med ægdonation på AVA - Peter. Nogle af årsagerne til at benytte en ægdonor er anført nedenunder.

donerede ægcelle IVF

For tidlig overgangsalder

En af de mest ødelæggende konsekvenser af for tidlig overgangsalder er, at det betyder, at du ikke kan blive gravid på normal vis. Ved overgangsalderen er kroppens beholdning af æg opbrugt, hvilket gør det umuligt at undfange et barn. Dette er en yderligere byrde at skulle forholde sig til sammenholdt med de øvrige symptomer, som følger med overgangsalderen, ofte mange år tidligere end dine jævnaldrende. Trods det har de fleste kvinder, som går i for tidlig overgangsalder stadig en fuldt fungerende livmoder og kan derfor blive gravid og bære et barn undfanget ved ægdonation. På AVA-Peter accepterer vi ægrecipienter op til 50 år gamle.

Få æg eller dårlig kvalitet

Efter at have været igennem fertilitetsundersøgelser og behandling, kan det desværre vise sig, at der er et problem med mængden eller kvaliteten af dine æg. For eksempel kan det være, at du reagerer dårligt eller slet ikke reagerer på hormonbehandlingen eller måske udvikler du ikke levedygtige æg. Desværre bliver sådanne problemer større med alderen og antallet af æg i æggestokkene bliver mindre og mindre. Dette betyder, at det bliver mere og mere svært at skabe en graviditet med brug af dine egne æg – enten naturligt eller med medicinsk hjælp. AVA - Peter kan ikke genskabe det, som naturen allerede har fjernet, men vi kan tilbyde dig behandling med sunde donoræg.

ægcelle dividere

Gentagne mislykkede IVF behandlinger

Assisteret reproduktionsteknik som IVF kan hjælpe mange par til at undfange, men de har en meget reduceret succesrate, når kvinden er ældre. Dette gør sig specielt gældende i forbindelse med IVF, da embryoner, som er skabt via æg fra en kvinde over 38 år har en meget lavere chance for at sætte sig fast i livmoderen. Hovedårsagen til at embryonet ikke sætter sig fast er, at ægkvaliteten forringes drastisk hos kvinder over 40 år. Når kvinden fylder 42 er succesraten for hver IVF cyklus omkring 5 %. Dog er det bevist, at kvinder i fyrrerne stadig kan få en sund graviditet og føde et sundt barn. For specielt denne gruppe af kvinder giver ægdonation den største chance for succes.

Medicinske forhold

Nogle medicinske forhold (f.eks. Turners syndrom) betyder, at kvinden ikke har nogle æg og derfor ikke kan blive gravid. I andre tilfælde kan infertilitet være forårsaget af medicinsk behandling – så som kemoterapi eller underlivs kirurgi. Ægdonation giver håb for disse kvinder også. Kontakt venligst AVA - Peter for yderligere specifikke detaljer.

Arvelige sygdomme

donation af æg succes resultat

Nogle kvinder vælger ægdonation fordi de ikke ønsker at løbe risikoen for at videregive en genetisk sygdom til deres barn. Børn er altid bærer af generne fra deres genetiske forældre, så børn, der er født via ægdonation, bærer generne fra deres far og fra ægdonoren, i stedet for generne fra ægrecipienten. Selv om ægrecipienten bærer det voksende barn igennem graviditeten og anses (specielt af barnet) som værende moderen, er der ingen genetisk forbindelse.

Down’s Syndrom

Risikoen for at få et barn med Down’s Syndrom stiger betragteligt med den genetiske moders alder. Derfor kan ægdonaton være den foretrukne behandling for ældre kvinder, som ønsker at undgå risikoen så meget som muligt. I en graviditet, som er skabt ved ægdonation, er det ægdonorens alder, der er afgørende med henblik på dette, ikke alderen på den gravide kvinde. Ægdonorerne på AVA-Peter er alle under 30 år – med et gennemsnit på kun 26 år.

Interesseret i ægdonation på AVA - Peter?

Udfyld venligt vores spørgeskema. Denne vil blive gennemgået af en af vores erfarne læger, som herefter vil tage kontakt til dig på den foretrukne måde.

Hvis du har spørgsmål, er en engelsktalende receptionist tilgængelig på telefon 007 812 600 7812 mellem kl. 07.00 og 14.00 ET. Du kan også henvende dig pr. mail på info@clinic.avapeter.com

Vi ser frem til at høre fra dig!

Med venlig hilsen
Dit AVA - Peter team

Related pages in other lnguages: English Egg donation Deutsch Eizellspende Netherlands Eiceldonatie

Story of Elisabet and Pär

Story of Ewa and Sten

Story from Sweden


Having questions? Ask our doctors now!

A blog by Tone Bråten

A blog — to help you on your journey to become parents!

Our patients tell their stories  • Willeke and Mario from Netherlands come to AVA-Peter for egg donation treatment… Enjoy this touching and sincere documentary by Jorien van Nes