Er du en sund single kvinde under 35 år?


“…Well the Millennium shift came, the year 2000, we all remember what we did then, right? I got cancer, Hodgkin's lymphoma... And when I stand here now 17 years later, you understand that it went well! Except for one important thing…"

Hillevi


Er du en sund single kvinde under 35 år?

Hvis du er en sund single kvinde under 35 år, der læser denne side, så er det klogt og fornuftigt af dig at orientere dig om eksisterende muligheder for at blive mor nu eller i fremtiden.

Nedfrysning af ubefrugtede æg

Det er meget vigtigt for dig at vide, at aldringen af humane æg allerede starter efter de 30. Det resuterer i en øget andel af usunde, abnorme æg, ikke i stand til at skabe en graviditet og/eller et sundt barn.


Hos kvinder:

  • 20-25% af æggene er allerede abnorme i 30-års-alderen
  • 40-45% af æggene er abnorme ved 35-års-alderen
  • 70-75% abnorme æg i 40-års-alderen

Procentdelen af abnorme æg stiger dramatisk efter de 40 år og det er næsten umuligt at finde normale æg, når man er over 43. [D. Wells, 2013]. Heldigvis er der en metode til at frasortere de abnorme æg og embryoner og skabe en graviditet med et sundt barn. Interesseret? Læs mere

Vi tror på, at hvis du for lige nu er optaget af din uddannelse eller karriere, ikke har mødt den rette mand endnu og gerne vil have mulighed for at udsætte din barsel til du er sidst i 30'erne, så skal du overveje muligheden for social ægnedfrysning social ægnedfrysning [social egg freezing] for at bevare i det mindste nogle af dine unge æg. Derefter kan du bruge dem i forsøget på at få dit kommende barn, hvis du ikke bliver naturligt gravid sidst i 30'erne eller i starten af 40'erne.

Hvis du dog bestemmer dig for, at du ikke vil vente på "Mr Right" længere og i stedet selv opleve det vidunderlige moderskab ved brug af sæddonation kan vi hjælpe dig med at få dine drømme til at gå i opfyldelse.

Sæddonorer

På AVA-Peter er vi stolte af at kunne tilbyde dig en donor med en basisprofil fra vores egen sæddonor database. Med basisprofilen vil du modtage følgende information om sæddonoren: alder, blodtype, højde, vægt, øjen- og hårfarve. Hvis du dog foretrækker at benytte en af de europæiske sædbanker, sådan at du kan vælge din egen donor og få udvidede profiloplysninger om donoren, vil vi med glæde hjælpe dig med valget og transporten af sæden til vores klinik.

Hvis du er interesseret i at finde ud af mere omkring forskellige muligheder vedrørende donorsæd og hvordan vi kan imødekomme dit personlige behov, kontakt os venligst med henblik på en gratis og uforpligtende telefonkonsultation.

ANMOD OM OPRINGNING

Behandlingsmuligheder

1

1. Hvis dine æggeledere er åbne og ægreserven er god, anbefaler vi dig at overveje Insemination med donor sæd.

Artificial intra-uterine insemination (IUI) ere n procedure, hvor man lægger sædceller op i uterinkaviteten.Før sæden bliver oplagt, er den omhyggelig klargjort: vasket, centrifugeret og de bedste og hurtigste sædceller er fundet. Selv om insemination er simpel, er det stadig en meget effektiv form for assisteret reproduktionsteknik(ART)

Hvis du er interesseret i at finde ud af mere omkring insemination med donorsæd og hvordan vi kan imødekomme dit personlige behov, kontakt os venligst med henblik på en gratis og uforpligtende telefonkonsultation.

2

2. Hvis dine æggeledere er lukkede eller 3-4 inseminationer med donorsæd ikke har resulteret i graviditet, anbefaler vi dig at overveje IVF med dine egne æg og donorsæd

IVF (in vitro fertilisation) er en procedure, hvor man befrugter æggene udenfor kroppen (i et reagensglas) og lægger dine befrugtede æg op I din livmoder på det rette sted og tidspunkt. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan dine æg kan stimuleres og udtages såvel som hvordan et embryom (befrugtet æg) kan tilbagelægges i din livmoder, så læs venligst mere her.

Hvis du er interesseret i at få mere viden eller rådgivning omkring IVF med donorsæd og hvordan vi kan imødekomme dit personlige behov, kontakt os venligst med henblik på en gratis og uforpligtende telefonkonsultation.

3

3. Hvis du overvejer at kunne vælge kønnet for dit kommende barn, bør du overveje IVF med dine egne æg og donorsæd + PGS med henblik på bestemmelse af køn

IVF giver ikke kun mulighed for at ægget bliver befrugtet med en sædcelle og et udviklet æg bliver oplagt på det rigtige tidspunkt det rette sted, men giver også adgang til embryoner på et stadie før tilbagelægning, hvor man har mulighed for at kromosomteste inkl køn.

PGS med henblik på kønsbestemmelse giver mulighed for at skabe en graviditet med et foster af det foretrukne køn. PSG giver også mulighed for testning af alle 46 kromosomer på dine embryoner for

  • at reducere risikoen for kromosom-abnormaliteter hos fosteret
  • at øge chancen for at blive gravid
  • at øge chancen for at føde et sundt barn

Hvis du gerne vil vide mere om kønstestning af dine embryoner eller hvordan man kan undgå kromosom-abnormaliteter i dine embryoner og skabe en graviditet med et sundt barn læs venligst mere her

Hvis du er interesseret i at få mere viden eller rådgivning omkring kønsselektion og genetisk testning af dine embryoner og hvordan vi kan imødekomme dit personlige behov, kontakt os venligst med henblik på en gratis og uforpligtende telefonkonsultation.

ANMOD OM OPRINGNING

4

Hvis du har specielle medicinske forhold som dysfunktion i æggelederne/tidligere fjernelse, endometrioses, fibromer, reduceret ægreserve (lav AMH) eller er gået i for tidlig overgangsalder, anmod da venligst om en gratis og uforpligtende telefonkonsultation med vores læge, så vi kan rådgive dig om dine muligheder og hjælpe dig med at vælge den bedste strategi i forhold tiI at imødekomme dine fysiske behov og personlige værdier.

For eksempel så bliver kvinder med endometrioses anbefalet ikke at udskyde graviditet, da endometrioses nedsætter chancen for at blive gravid.

Kvinder, som er gået i for tidlig overgangsalder har desværre ikke nogen æg tilbage uanset deres alder. Heldigvis er det stadig muligt for dem at blive mor ved hjælp af IVF med donoræg og donorsæd

ANMOD OM OPRINGNING

“…I am a single woman and when one is lonely, one is very sensitive…You saw me as a person and I felt that you can help me…”

Birgita

 

“Three times I went to Russia to pick up some eggs. Six embryos tested by PGS and one was good ))) This little embryo was born when I was 44 and the egg they used was from me when I was 43…”

Susanne

After 3 IVF in Sweden, 3 miscarriages, Elisabet and Pär became parents of lovely Ester through egg donation in St. Petersburg


Having questions? Ask our doctors now!

A blog by Tone Bråten

A blog — to help you on your journey to become parents!

Our patients tell their stories  • Willeke and Mario from Netherlands come to AVA-Peter for egg donation treatment… Enjoy this touching and sincere documentary by Jorien van Nes